Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών

Τα αποτελέσματα σε πολύ μεγάλο ποσοστό ενσωμάτωσης πλέον (όταν γράφαμε την ανάρτηση ήταν στο 95,5%) φαίνονται εδώ και ανανεώνονται σιγά σιγά:
Η δήμαρχος κα.Καφατσάκη παίρνει περίπου 25,4%, και βγάζει 10 έδρες. Ανέβηκε συγκριτικά με το αποτέλεσμά της στον α’ γύρο του 2014 (είχε πάρει 21% τότε),  αφού άντλησε δυνάμεις από το διασπασμένο τοπικό ΠΑΣΟΚ αλλά όχι και τόσο όσο υπέθεταν πολλοί/ες. Θυμίζουμε ότι οι κ.Καλλίρης και Πέττας είχαν πάρει αθροιστικά 33,4% την προηγούμενη φορά, ενώ τώρα αθροιστικά οι κ. Παπακωνσταντίνου και Γιαννακόπουλος ήταν μόλις στο 12%.

Ο κ. Θώδας (Ζωγράφου Ώρα για Δουλειά) με 22% περίπου μπαίνει στο β’ γύρο τελικά αν και δυσκολεύτηκε. Παίρνει 9 έδρες και ο τοπικός κομματικός μηχανισμός της ΝΔ αποδείχθηκε δυνατότερος από την εικόνα και τη δουλειά του κ. Αγγελόπουλου (Ζωγράφου Μπροστά) που όμως άντεξε πολύ με 19,2% και 8 έδρες. Αξιοσημείωτο ότι ο κ.Αγγελόπουλος κράτησε σχεδόν το ποσοστό που πήρε και το 2014 στον α’ γύρο!
Η Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες και του κόσμου του και γενικότερα έπεσε 0,5% λίγο και είναι πρακτικά στα ίδια. Από 10,24% το 2014 είναι πλέον στο 9,75%, αλλά με 4 έδρες πια λόγω του πιο αναλογικού εκλογικού συστήματος. Έγινε μάλλον ό,τι έγινε και κεντρικά αλλά και σε άλλους δήμους, το ΚΚΕ αντλούσε κάποιο κόσμο από τα αριστερά του, αλλά πιέστηκε και αυτό από τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά και δεν πήγε καλά για τα δεδομένα του όπως ανέμεναν πολλοί/ες.
Ο κ.Παπαναστασόπουλος (Αγαπώ Ζωγράφου) με 8% και 3 έδρες το κέρδισε το στοίχημά του και πήγε αρκετά καλά για τα δεδομένα του. Έκανε πολύ δουλειά μες την πενταετία και την κεφαλαιοποίησε πολιτικά αντλώντας κόσμο τόσο από το χώρο της ΝΔ όσο και από το τοπικό ΠΑΣΟΚ, ίσως και για αυτό η κ.Καφατσάκη δεν ανέβηκε παραπάνω.
Ο κ.Παπακωνσταντίνου με 6.8% και 2 έδρες πήγε κάπως μέτρια για τις προσδοκίες που δημιουργούσε ως πρόσωπο με αυτοδιοικητική εμπειρία από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ομοίως και ο κ. Γιαννακόπουλος με 5,1% και 2 έδρες παίρνει ένα αξιοπρεπές ποσοστό αλλά όχι ό,τι διέδιδε ότι θα πάρει τις τελευταίες μέρες.
Η κίνηση  Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη με επικεφαλής τον Χρίστο Τουλιάτο πήρε γύρω στο 2,4% και βγάζει καθαρά μία έδρα. Κέρδισε το στοίχημα της εκπροσώπησής της σε μία αρκετά δύσκολη μάχη και λόγω του γενικότερου πολιτικού κλίματος, αλλά και του νέου της κίνησής και του ότι υπήρχε και άλλο τοπικό σχήμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς με ιστορία (παρά τη σημερινή κατάστασή του στην περιοχή).
Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νίκου πήρε μόλις περίπου 1,24%, σκιά του παλιού εαυτού του, αλλά κατάφερε να εκλέξει μία έδρα λόγω  του νέου εκλογικού νόμου. Πρακτικά, το 3,86% του Κινήματος στην Πόλη του 2014 μοιράστηκε με την κίνηση Ζωγράφου Ανυπότακτη Πολη να αντλεί τα 2/3 αυτού και το σημερινό ΚσΠ μόλις το 1/3.
Πλέον, στο β’ γύρο της 2/6 θα αναμετρηθούν οι κ.Καφατσάκη και Θώδας. Αναμένουμε δηλώσεις των υπόλοιπων συνδυασμών και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα…

Σχολιάστε