ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, με τις δημαιρεσίες του Δημοτικού συμβουλίου ολοκληρώθηκε η εκλογή οργάνων του δήμου Ζωγράφου, ενώ είχε προηγηθεί ο ορισμός των αντιδημάρχων από τον δήμαρχο. Οι διαδικασίες αυτές έδειξαν από την πρώτη κιόλας στιγμή, τόσο τις προθέσεις της διοίκησης, όσο και τις προθέσεις όλων εκείνων που προεκλογικά, καλυπτόμενοι με το μανδύα του ανεξάρτητου ύψωναν αντιπολιτευτικές κορώνες και μόλις ενάμιση μήνα μετά βρέθηκαν να συνδιοικούν τον δήμο.

Έτσι γίναμε μάρτυρες η παράταξη του δημάρχου (Ζωγράφου – Ώρα για δουλειά) προερχόμενη από την ΝΔ, και οι παρατάξεις Εδώ Ζω – Βιώσιμη πόλη και Πολίτες σε δράση – Νέα πορεία, προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, να προχωρούν ενιαία στην διοίκηση του δήμου. Αποκαλύπτεται πιο καθαρά από ποτέ, ότι πρόκειται για δυνάμεις που έχουν στην ουσία κοινή στρατηγική, διαφοροποιούνται μόνο σε επιμέρους ζητήματα και αυτά για προεκλογικούς λόγους. Βέβαια αυτή η εξέλιξη δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη, πρόκειται για δυνάμεις που χρόνια τώρα συμπλέουν στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η ταύτιση τους στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική δημιουργεί και το έδαφος για τις συμπράξεις δημοτικών παρατάξεων. Αυτή είναι και η συγκολλητική τους ουσία.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι αυτά τα ίδια στελέχη των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, που τώρα συμμετέχουν σε αυτό το σχήμα διοίκησης, πριν λίγα χρόνια και με αφορμή την κακοδιαχείριση της διοίκησης Καζάκου, ξιφουλκούσαν εναντίον βασικών στελεχών της σημερινής παράταξης του δημάρχου, όταν συμμετείχαν σε αυτή, ως πρωτοκλασάτα στελέχη της.

  • Είδαμε να εκλέγεται πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου η κα Μπότου και να ορίζεται αντιδήμαρχος οικονομικών ο κ. Μετικαρίδης, γνωστά από παλιά στελέχη της ΝΔ, που στήριξαν όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις της διοίκησης Καφατσάκη (ΣΥΡΙΖΑ) προϋπολογισμοί, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, δημοτικά τέλη και άλλα. Είναι οι ίδιοι που προεκλογικά προς άγραν ψήφων, κάνανε όψιμη και άσφαιρη αντιπολίτευση στην διοίκηση Καφατσάκη.
  • Είδαμε να ορίζεται αντιδήμαρχος πρασίνου, στην πιο ταλαιπωρημένη υπηρεσία του δήμου ο κ. Βούρτσης, επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος και σημαίνων στέλεχος των διοικήσεων Καζάκου. Είναι γνωστό στον ζωγραφιώτικο λαό, το πως κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει συμπεριφερθεί έχοντας στα χέρια του δημόσια περιουσία. Δεν μας προκαλεί καθόλου εντύπωση, τα σχέδια για ξεπούλημα των μη κερδοφόρων δομών του δήμου να βρίσκουν τους κατάλληλους εκφραστές τους.

Στον αντίποδα όλων αυτών, στην συνεδρίαση των δημαιρεσιών του δημοτικού συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκάθαρα έβαλε την θέση της σχετικά με την εκλογή προεδρείου ψηφίζοντας λευκό, εκφράζοντας έτσι την αντίθεση της στην συγκρότηση ενός προεδρείου χωρίς αρμοδιότητες, οι οποίες συγκεντρώνονται αποκλειστικά στον πρόεδρο.

Για τις εκλογές στις δυο επιτροπές Οικονομική και Ποιότητας Ζωής η Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε ότι οι αλλαγές αυτές στα πλαίσια «κυβερνησιμότητας» των ΟΤΑ που καθόρισαν οι νομοθετικές αλλαγές της κυβέρνησης της ΝΔ, αποτελούν ακόμα ένα αντιδραστικό βήμα στο πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων και Περιφερειών, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι διαδοχικές διοικητικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων (Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλείσθενης Ι). Έτσι με τις νέες διατάξεις θεσμοθετείται η απόλυτη πλειοψηφία της παράταξης του Δημάρχου στα όργανα διοίκησης του Δήμου, άσχετα με το ποσοστό που αυτή συγκέντρωσε στις εκλογές και τους δημοτικούς συμβούλους που εξέλεξε, ενώ ταυτόχρονα μεταφέρονται σε αυτά τα όργανα μια σειρά αρμοδιότητες που βρίσκονταν στην ευθύνη του δημοτικού συμβουλίου.

Στην Οικονομική Επιτροπή, από την Λαϊκή Συσπείρωση εκλέχτηκαν ως τακτικό μέλος ο Ανδρέας Καραβίδας, και ως αναπληρωματικό μέλος ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν ως τακτικό μέλος ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και ως αναπληρωματικό μέλος ο Μάκης Μπαρμπέρης.

Δηλώνουμε όπως και κατά την τελετή ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου, ότι από τις θέσεις αυτές, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συνεχίσουν αταλάντευτα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του λαού και την εξυπηρέτηση των αναγκών και δικαιωμάτων του.

Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου

Ζωγράφου 11/09/2019

πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου

Σχολιάστε