48ωρη απεργία στους δήμους (22-23/5)

Μετά την αποχή από τα καθηκοντά τους το Σαββατοκύριακο, οι εργαζόμενοι στους δήμους προχωρούν από σήμερα σε 48ωρη απεργία για το «τσουνάμι» εμπαιγού από κυβέρνηση – αξιωματική αντιπολίτευση και ΚΕΔΕ, όσον αφορά στο εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων (απληρωσιά, απολύσεις) και γενικότερα των εργαζομένων στις δημοτικές υπηρεσίες (παιδικοί, καθαριότητα κτλ.) που είναι στην «πρώτη γραμμή» της ιδιωτικοποίησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης, που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθούν οι εξής απεργιακές συγκεντρώσεις:

Την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς των δήμων, αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας, απαιτώντας συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, «για τη μη απαξίωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών».

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, στις 09.00 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου 24) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των συμβασιούχων αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «με αίτημα την άμεση επίλυση του αδιεξόδου που δημιουργεί πλέον η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία οδηγεί σε απόλυση τους εργαζόμενους και σε ιδιωτικοποίηση τις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Διεκδικούμε Ενιαία Μόνιμη σχέση εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Συγκυβέρνηση να φέρει άμεσα στην Βουλή την νομοθετική διάταξη που έχει εξαγγείλει για την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία και την οριστική επίλυση του προβλήματος. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλείται να συμμετέχει το σύνολο των εργαζομένων συμβασιούχων από την Περιφέρεια».

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, παρά το ότι πρότεινε διαφορετικό πλαίσιο κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων (εδώ), καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και σ’ όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, «γιατί βασικός παράγοντας επιτυχίας τους θα αποτελέσει η μαζική και ενεργής συμμετοχή όλων μας».

πηγή: ΜΕΤΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s