Νέα από το δημοτικό συμβούλιο της 25/4

«Κινηματικό» κλίμα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Παρέμβαση από διάφορες συλλογικότητες, συζήτηση, ψήφισμα για πλειστηριασμούς.Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

Στην αρχή του δημοτικού συμβουλίου έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από αντιεξουσιαστές για την ανακατάληψη της Βίλας Ζωγράφου από τα ΜΑΤ. Έκατσαν περίπου μισή ώρα, έριξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν ειρηνικά. Και το δημοτικό συμβούλιο άρχισε σε  θερμό κλίμα ήδη.

Στη συζήτηση, ο δήμος είχε ήδη εξαγγείλει ότι θα καταθέσει ψήφισμα για το ζήτημα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων λαϊκών κατοικιών. Παπαγαλάκια του δήμου έσπευσαν να μας διαψεύσουν αλλά οι χθεσινές εξελίξεις έδειξαν ότι οι πληροφορίες μας δεν ήταν λάθος…

Τόσο η Πρωτοβουλία Αγώνα Ζωγράφου όσο και η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν σχετικά ψηφίσματα και τοποθετήθηκαν σχετικά στο δημοτικό συμβούλιο. Η δημοτική αρχή απάντησε ότι είχε σκοπό να καταθέσει δικό της ψήφισμα, αλλά με ελάχιστες συμπληρώσεις υιοθετεί τελικά το ψήφισμα της Πρωτοβουλίας Αγώνα. Όπως είχαμε ξαναγράψει η Πρωτοβουλία έχει ταράξει τα στάσιμα νερά και ελπίζουμε ότι έπεται συνέχεια. Όπως ορθά είπε και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν αρκεί φυσικά ένα ψήφισμα αλλά πρέπει να υπάρξει και δέσμευση ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένα έμπρακτα μέτρα από την πλευρά του δήμου για στήριξη συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Για αυτό, ορίστηκε εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου και ζητήθηκε εκπρόσωπηση από την πλευρά των πολιτών για να οργανωθεί η παρακολούθηση και έμπρακτη στήριξη σε περιπτώσεις που χρειάζεται.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από τα κοράκια των τραπεζών και των ευρωδανειστών συνεχίζεται και είναι σημαντικός. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s