3/3 Πορεία συλλογικοτήτων στο Υπ. Δικαιοσύνης: Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1

Με πορεία έφθασαν εκατοντάδες διαδηλωτές μπροστά στο Υπ. Δικαιοσύνης στη Λεωφ. Μεσογείων μετά από προσυγκέντρωση στη διασταύρωση Λεωφ. Κηφισίας και Αλεξάνδρας.
Η προσυγκέντρωση και η μαχητική πορεία στο Υπ. Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκαν από Συλλογικότητες, που δρουν κατά των πλειστηριασμών, ειδικότερα κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικε
ία, ως διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο που θεσμοθετεί της προώθηση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο.
Η καθιέρωση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικές διαδικασίες έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο του τρίτου μνημονίου και η τρόικα από το Hilton πιέζει για την επίσπευση του μέτρου.
Τρόικα, κυβέρνηση και τραπεζίτες επιθυμούν να επισπεύσουν τη νομιμοποίηση και οργάνωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, προκειμένου να παρακάμψουν το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών σε δημόσια θέα στα Ειρηνοδικεία, το οποίο έχει επιτύχει πλατύ κίνημα, που έχει αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση με μια επίδειξη αστυνομοκρατίας μπλοκάρισε με κλούβες και ΜΑΤ το κάθετο στενό προς την Μεσογείων που οδηγεί στο Υπ. Δικαιοσύνης και εμπόδισε τους ειρηνικούς διαδηλωτές να προσεγγίσουν στο Υπουργείο.

Αντιπροσωπεία των Συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών δεν μπόρεσε να δει τον Υπ. Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, ο οποίος, όπως είπαν, έλειπε από το Υπουργείο
Την αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων συνάντησε ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου, στον οποίον, αφού τα άκουσε για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, παρεδόθη σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματα ων διαδηλωτών για την προστασία των σπιτιών και της λαϊκής περιουσίας και το σταμάτημα της νομοθέτησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχε και η Πρωτοβουλία Αγώνα Ζωγραφου (ΠΑΖ) με το πανό της.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s