Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ζωγράφου: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους ζωγραφιώτες μαθητές!

«Ως γονείς, θεωρούμε απαράδεκτη την ποινικοποίηση των μαθητικών διεκδικήσεων οι οποίες αποσκοπούν, α) στην  βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητάς των μαθητών στο χώρο του σχολείου – ενός  κατεξοχήν χώρου ανάπτυξης, διαμόρφωσης και διακίνησης ιδεών, καθώς και β) στην αναβάθμιση του  γνωστικού περιεχομένου των σπουδών τους, οι  οποίες συνεχώς, στοχευμένα και μεθοδευμένα υποβαθμίζονται, υπονομεύοντας και ναρκοθετώντας το ήδη αβέβαιο μέλλον τους.
Θεωρούμε λυπηρό για τον πολιτισμό μας το γεγονός ότι οι μαθητές, σε μία ευαίσθητη ηλικία, θα κληθούν να βιώσουν την ψυχική  βάσανο της ακροαματικής διαδικασίας ως κατηγορούμενοι και μάλιστα – κάποιοι εξ’ αυτών – εν όψει Πανελληνίων εξετάσεων. 

Είναι μη ανεκτό από οποιονδήποτε δημοκρατικό πολίτη – όσο και άκρως υποκριτικό και σημείο των καιρών – σε μία χώρα που βρίσκεται σε βαθιά κρίση, σε μια χώρα όπου καθημερινά διακυβεύονται ατομικές ελευθερίες και συλλογικές κατακτήσεις ετών, να σύρονται στις δικαστικές αίθουσες μαθητές, επειδή φέρονται να έπραξαν το αυτονόητο: αγωνίστηκαν!

Είναι προφανές πως, στην επικείμενη δίκη, στο πρόσωπο των μαθητών, δικάζεται κάθε ελεύθερο πνεύμα που είναι αρνητής της άηχης σκέψης και της ασφαλούς αδράνειας και αντιθέτως είναι υπέρμαχος  της εκκωφαντικής σκέψης και της «ανασφαλούς» διεκδίκησης.
Καλούμε  όλα τα όργανα του Γονεϊκού Κινήματος, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, το Δήμο Ζωγράφου και φορείς όλης της χώρας, να συμπαρασταθούν με ανακοινώσεις αλλά και  με τη φυσική παρουσία τους κατά την ημέρα της δίκης, στα τέσσερα παιδιά μας.
Απαιτούμε την οριστική κατάργηση των προσβλητικών για την κοινωνία μας, «μαθητοδικείων».
Καλούμε την πολιτεία να σταματήσει άμεσα την κάθε είδους δίωξη μαθητών, για την συνδικαλιστική τους δράση.
Η  Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δ. Ζωγράφου, στέκεται στο πλευρό των μαθητών και των οικογενειών τους. 

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ζωγράφου»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s