Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα συνεχίζουν την αποχή.

fotoazografouΟι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου μας συνεχίζουν την αποχή από την αποκομιδή των σκουπιδιών, μέχρι να τους χορηγηθούν τα μέσα ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π.) που θα διασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη δουλειά τους.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευσή τους επιβεβαιώθηκε η απόφασή τους για συνέχιση του αγώνα τους, παρά τις πιέσεις της διοίκησης και τις γνωστές «τρίπλες» που επιχείρησαν η πλειοψηφούσα παράταξη (ΣΥΡΙΖΑ κ.α.) και η μεταλλαγμένη ΠΑΣΚΕ. 
 
Η διοίκηση του Δήμου, με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους εργαζόμενους και το Σωματείο, ενημέρωσε σήμερα ότι παρέδωσε κάποια μέσα (γάντια και μάσκες μιας χρήσης), τα οποία όμως κρίθηκαν μη ικανοποιητικά από τους εργαζόμενους. Παράλληλα (προφανώς μετά από την 7ημερη κινητοποίηση), ενημερώνει ότι η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε ανάδοχο για την προμήθεια Μ.Α.Π. και εκκρεμεί η σχετική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια. Για τους παραπάνω λόγους ζητούσε την αναστολή των κινητοποιήσεων, θεωρώντας ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων. Σημειώνουμε ότι σύμβουλοι της διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας εμμέσως λοιδώρησαν τη μορφή κινητοποίησης της αποχής και ουσιαστικά αμφισβήτησαν την πραγματική έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας πετώντας σπόντες του τύπου «κάποιοι τα παίρνουν στο μάζεμα των ελιών τους»…
 
Οι εργαζόμενοι όμως συνεχίζουν μέχρι την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους (Μ.Α.Π., παροχή γάλακτος, προληπτική ιατρική και εμβολιασμός) και για αύριο σχεδιάζουν νέα εξόρμηση στη λαϊκή της γειτονιάς, ώστε να ενημερώσουν τους δημότες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s