Κατάληψη από τους εργαζομένους στην καθαριότητα του Δήμου

Την Τετάρτη 25/1 οι εργαζόμενοι του δήμου στην καθαριότητα πήραν κατά πλειοψηφία απόφαση για κατάληψη στους χώρους εργασίας 26 και 27/1, αποχή από την αποκομιδή σκουπιδιών το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα με νέα Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία τους. Διαμαρτύρονται για την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας που δικαιούνται για την υλοποίηση της εργασίας τους (μάσκες, γάντια κλπ.).

Ενδιαφέροντα είναι τα εξής:

– η πλειοψηφία του ΔΣ δεν είναι αντικυβερνητική…Έσπασε και κόσμος της «πλειοψηφίας» και ψήφισε για την αγωνιστική κινητοποίηση λόγω της έκτασης του προβλήματος και την έλλειψη εμπιστοσύνης σε όσα έλεγε σχετικά με τη λύση του θέματος η δημοτική αρχή.

– η πρόεδρος του ΔΣ (πρώην ΔΑΚΕ, μετά «ανεξάρτητη» με το μπλοκ Μπαλασόπουλου στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μνημονιακή στροφή από ό,τι μάθαμε…) δεν στήριξε την απόφαση. Πρότεινε μορφές κινητοποίησης που δεν μπορεί καταστατικά καν να αποφασίσει ο σύλλογος από ό,τι μάθαμε.Αλλά δεν της πέρασε και βγήκε απόφαση που δείχνει ότι οι εργαζόμενοι είναι οργισμένοι με την κατάσταση…

δείτε παρακάτω την απόφαση του συλλόγου εργαζομένων:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ)
Ζωγράφου 25/1/2017:        ΑΠ 11/2017
ΠΡΟΣ
Δήμαρχο Ζωγράφου.
Γεν. Γραμματέα………….
ΘΕΜΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΜΑΠ
Το Δ.Σ .του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου στην συνεδρίασή του στις 25/1/2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.42 πμ,   σε έκτακτη συνεδρίαση,  έβαλε  σε ψηφοφορία την απόφαση που πάρθηκε από τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, στο Πράσινο, στις Τεχνικές Υπηρεσίες, στη Μεταφόρτωση και στο Δημοτικού Κοιμητηρίου και την οποία προσυπέγραψαν 74 εργαζόμενοι στους παραπάνω χώρους και σύμφωνα με  αυτή αποφασίζεται κατάληψη χώρους εργασίας τους από το πρωί στις 3.00πμ μέχρι το τέλος του ωραρίου τους με την παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου μετά από διαλογική συζήτηση  και αφού ανέλυσαν όλοι τις θέσεις τους,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ  Την Τετάρτη 28/1/2017 και ώρα 3.00πμ την  κατάληψη  του χώρου Καθαριότητας – Πρασίνου –Τεχνικών Υπηρεσιών –Κοιμητηρίου  προκειμένου να διεκδικήσει τα ΜΑΠ  ( Μέσα Ατομικής Προστασίας ) των εργαζομένων στις παραπάνω υπηρεσίες .
Για το Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΤΣΟΥΜΕΑ                            ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΤΑΜΕΛΟΥ»

Μειοψήφησαν οι: Νίκος Ανδριόπουλος, Νίκος  Βρούβας,  Δημήτρης Γλάστρας, Σταματία Τσουμέα, Σεραϊνα Αθανασίου και  Ειρήνη Σταυρακάκη.

παρακάτω δείτε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 25/1/2017 ενημερωθήκαμε, με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων την οποία λάβαμε μέσω e-mail, ότι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν «κατάληψη χώρων εργασίας και αποχή από την εργασία τους» οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα, στο Πράσινο, στις Τεχνικές Υπηρεσίες και το Δημοτικό Κοιμητήριο, από 25/1/17 έως 30/1/17, λόγω έλλειψης μέσων προστασίας.

Η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου, ουδέποτε αρνήθηκε να χορηγήσει μέσα προστασίας στους εργαζομένους και έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να τα προμηθευτούν. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2015 παρέδωσε:

1400 ζεύγη δερματοπάνινα γάντια

  • 7000 ζεύγη γάντια ελαστικά και νιτριλίου
  • 200 ανακλαστικά γιλέκα
  • 100 νιτσεράδες
  • 45 ζεύγη γαλότσες
  • 500 μάσκες χειρουργικές

Ταυτόχρονα, στις 30/11/2015 ξεκίνησε η  Προκήρυξη Δημόσιου Διαγωνισμού για την προμήθεια Μέσων Προστασίας του έτους 2016. Ο Διαγωνισμός αυτός, λόγω ενστάσεων που κατέθεσαν, σε όλα τα στάδια του και σε όλα τα επίπεδα Διοίκησης, τρείς (3) από τις τέσσερις (4) εταιρείες που συμμετείχαν, ολοκληρώθηκε στις 25/1/2017 με την ανάδειξη αναδόχου.

Η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου, εν τω μεταξύ, έχει εφοδιάσει τους εργαζόμενους με τα απολύτως απαραίτητα μέσα για την προστασία της υγείας τους και συγκεκριμένα με 1.000 ζεύγη γάντια νιτριλίου, 500 ζεύγη δερματοπάνινα γάντια και μάσκες μίας χρήσεως.

Με βάση την εξέλιξη του διαγωνισμού, ο Δήμος Ζωγράφου μπορεί να προμηθεύσει Μέσα Προστασίας στους εργαζόμενους, εντός του Φεβρουαρίου 2017. 

Άλλος δρόμος για την προμήθεια Μέσων Προστασίας και τη χορήγησή τους στους εργαζόμενους, πέραν της νόμιμης διαγωνιστικής διαδικασίας, δεν υπάρχει.

Ζωγράφου 26/1/2017

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s