ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ | ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

αναδημοσιεύουμε σχετικό άρθρο από τη διαδικτυακή εφημερίδα Epikoinonia News για τις περιοχές Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου. Σημειώνουμε ότι ο ένας αρχισυντάκτης της, ο Ανδρέας Αρβανιτάκης, είναι άμεσα εμπλεκόμενος στις εκλογές (δικαίωμά του φυσικά, δεν τον ψέγουμε, απλά το αναφέρουμε ενημερωτικά) αφού βγήκε πρώτος σε σταυρούς σε αυτές στο ψηφοδέλτιο που κατετάγη πρώτο. Εξ όσων γνωρίζουμε ο ίδιος ήταν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το ψηφοδέλτιο που κατετάγη δεύτερο πρόσκειται στις δυνάμεις του ΚΚΕ που πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση του συλλόγου αλλά δεν κατάφεραν τελικά να πάρουν την πλειοψηφία σε αυτόν.  Το δημοσίευμα της Epikoinonia news έχει ως εξής:

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ζωγράφου. Στις εκλογές επικράτησε το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Συνεργασίας Γονέων με 54 ψήφους, το οποίο κατέβηκε στις εκλογές με μία σειρά αιτημάτων για τη βελτίωση των δομών αλλά και της καθημερινότητας των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτές, ενώ τόνιζε πως σε ένα σύλλογο γονέων δεν υπάρχει θέση για κόμματα καθώς η καθημερινότητα των παιδιών «δεν ακολουθεί κομματικές γραμμές» όπως χαρακτηριστικά έγραφαν. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων με 40 ψήφους, το οποίο είχε ως «σημαία» τη διατήρηση του διεκδικητικού χαρακτήρα του Συλλόγου, βασιζόμενου στις διαρκείς κινητοποιήσεις και τη σύγκρουση με τη δημοτική αρχή. Μία ψήφο πήρε ο μεμονωμένος υποψήφιος Δημήτριος Εσκιτζής, ενώ 4 ήταν τα άκυρα σε σύνολο 99 ψηφισάντων.

Στο νέο ΔΣ συμμετέχουν από την Ανεξάρτητη Συνεργασία Γονέων ο Ανδρέας Αρβανιτάκης, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος με 49 ψήφους, η Τατιάνα Δελέτη με 40, η Αναστασία Κουκούτση και η Ελένη Κρίκα με 31 σταυρούς  έκαστη. Από την Αγωνιστική Συσπείρωση εκλέχθηκαν η Μαρία Δασκαλοπούλου, ο Περικλής Ζόλκου με 27 σταυρούς έκαστος και η Ελένη Καρανικόλα με 23. Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν 2 γονείς από την Αγωνιστική Συσπείρωση οι κκ. Εύα Παγούνη και Γιάννης Παπουτσής, ενώ από την Ανεξάρτητη Συνεργασία Γονέων η Χριστίνα Παπατζανάκη.

Το νέο ΔΣ αναμένεται να συσταθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες για την εκλογή προεδρείου. Σε κάθε περίπτωση τα δύσκολα για το νέο ΔΣ τώρα αρχίζουν καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σωρεία προβλημάτων που ταλανίζουν παιδιά και γονείς στις δομές του Δήμου μας, ενώ στοίχημά του είναι και η αύξηση της συμμετοχής και η μαζικοποίηση του Συλλόγου, ώστε να καταστεί ζωντανό κύτταρο της Ζωγραφιώτικης κοινωνίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s