Ζόρια στην τοπική δεξιά;

Τον τελευταίο καιρό μεγάλη συζήτηση και μετατοπίσεις φαίνεται ότι γίνονται στο χώρο της δεξιάς συνολικά. Γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί η ΟΝΝΕΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συναντά αντιδράσεις, αυτοδιοικητικοί είναι στα μαχαίρια (συχνά έχοντας κατέβει και με 2 ή 3 διαφορετικές παρατάξεις όπως και στην πόλη μας το 2014), αντιφατικές δηλώσεις γίνονται συχνά από κεντρικά στελέχη. Καραμανλικοί εναντίων σαμαρικών, μητσοτακικοί εναντίον σαμαρικών και πάει λέγοντας…

Στο πλαίσιο αυτό, και πάντα και στο πλαίσιο των ιδιαίτερων ατομικών φιλοδοξιών που κυριαρχούν σε τέτοιους χώρους είχαμε πρόσφατα τη διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Βούρτση από την παράταξη «Ζωγράφου μπροστά» του Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Δείτε εδώ για τη διαγραφή και παρακάτω το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Γιάννη Βούρτση:

«Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου

Κύριε πρόεδρε

Από της έναρξης της τρέχουσας θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξή μας άρχισε να χωλαίνει. Με την πρόοδο του χρόνου αποδείχθηκε η αδυναμία του επικεφαλής αυτής κ. Αγγελόπουλου να εργαστεί και να συντονίσει την ομάδα μας ώστε να παραχθεί έργο θετικό για τον δήμο μας.

Ποτέ δεν συγκληθήκαμε να συζητήσουμε φλέγοντα ζητήματα και να μελετήσουμε την προσεχή μας πορεία και να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.

Πάντοτε έκανα παραστάσεις στον επικεφαλής της παράταξης μας για να συγκροτηθούμε σαν ομάδα και να πάρουμε αποφάσεις. Αυτό δεν έγινε ποτέ όταν μάλιστα επέμενα πάνω σ αυτό γινόμουν δυσάρεστος. Η γενική εντύπωση εντός και εκτός Δήμου είναι ότι δεν ασκούσαμε το θεσμικό μας ρόλο της αντιπολίτευσης. Είμαστε απόντες περιοριζόμαστε σε φανφαρόνικες εμφανίσεις χωρίς περιεχόμενο και με φανερό τον στόχο της επίδειξης.

Στο τέλος ο επικεφαλής της παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά» στις εύλογες παρατηρήσεις μου άρχισε να εκτρέπεται και να προβαίνει σε χαρακτηρισμούς ανεπίτρεπτους για δημόσιο άνδρα, να χυδαιολογεί εις βάρος μου και να προσβάλει την προσωπικότητά μου με καφενειακές ύβρεις.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, που έλαβαν χώραν ενώπιον πολλών φίλων της παράταξή μας και όχι μόνον. Ο κ. Αγγελόπουλος απέδειξε ότι δεν αξίζει την τιμή που του κάναμε και δεν τιμά κανέναν μας η παρουσία του κοντά μας. Η ανικανότητα και η αδυναμία ηγεσίας δεν αναπληρώνεται με χυδαιότητες, βρισιές και προσωπικές προσβολές.

Γι’ αυτούς τους λόγους κ. πρόεδρε, σας ανακοινώνω την αποχώρησή μου από τον συνδυασμό της Δημοτικής παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά» και σας δηλώνω ότι παραμένω ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, επιφυλασσόμενος για περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς.

Ζωγράφου  20/10/2016

Μετά τιμής

Βούρτσης Ιωάννης Δημοτικός Σύμβουλος»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s