Άρτος και θεάματα;

Είναι γνωστή αρχαία παράδοση από τον καιρό της Ρώμης όταν ο λαός δυσανασχετεί με την πολιτική των κυβερνώντων, αυτοί να του παρέχουν «άρτο και θεάματα» για να ξεχάσει την κριτική του.

Η πολιτιστική πολιτική είτε του κράτους είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι αμελητέα φυσικά, θα ήμαστε οι τελευταίοι που θα το λέγαμε αυτό. Πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός είναι αναντικατάστατο στοιχείο συγκρότησης και ποιοτικής διαμόρφωσης οποιασδήποτε κοινωνίας.

Η πολιτιστική πολιτική όμως δεν μπορεί να είναι και φέουδο κανενός, ούτε να θυσιάζεται στο βωμό εξυπηρέτησης των ημετέρων. Και φυσικά δεν πρέπει να αναλώνεται σε μεγαλεπήβολες κινήσεις που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα.

Υπό αυτό το πρίσμα έχουμε σχολιάσει παλιότερα τη διαχείριση του ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου από τον κ.Καντιώτη (με την ευθύνη να αγγίζει και το δήμο φυσικά)…Και η στάση στο ωδείο τόσον απέναντι στους διαμαρτυρόμενους καθηγητές για την πρόσληψη της κ.Θεοδωρίδου ως καλλιτεχνικής διευθύντριας πέρσι αλλά και για την απευθείας ανάθεση για τη σχετική θέση (βλ. σχετικά εδώ, εδώ και εδώ), αλλά και η πληθώρα εκδηλώσεων του δήμου μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν απέχουμε πολύ από όσα αναφέραμε παραπάνω…

Τελευταία στιγμιότυπα τα εξής δύο:

α) η παραίτηση της κ.Θεοδωρίδου (βλ. εδώ)

β) συνέντευξη του κ.Καντιώτη που επιχειρεί να απαντήσει σε κριτικές (βλ. εδώ). Πετάει και ένα «μαργαριτάρι» για τη Βίλα…Αναμένουμε…

γ) η απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο για αγορά του κτιρίου ΡΕΟ-Ποταμίτη (βλ. σχετικά κι εδώ). Θα ήμαστε οι τελευταίοι που δεν θα επικροτούσαμε μία τέτοια κίνηση, για το έργο του Δημήτρη Ποταμίτη έχουμε γράψει και παλιότερα άλλωστε. Έχουμε ερωτήματα για το τίμημα (550.000) και θα θέλαμε απαντήσεις όμως. Θα επανέλθουμε.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s