Δρομολογείται λύση για τη συντήρηση της παιδικής χαράς στην Ούλωφ Πάλμε;

Σε δημοτικό συμβούλιο του καλοκαιριού αναφέρθηκε από τη διοίκηση εισηγητικά ότι δρομολογείται λύση για τη συντήρηση της παιδικής χαράς στην Ούλωφ Πάλμε. Θυμίζουμε ότι ο χώρος ανήκει τυπικά στο δήμο Αθηναίων, ο οποίος και δεν φρόντιζε για αυτόν, αφού πρακτικά είναι «ζωγραφιώτικος» χώρος και οικογένειες της γειτονιάς μας πηγαίνουν τα παιδιά τους εκεί (κάποιοι από εμάς μεγαλώσαμε σε αυτές τις «κούνιες»…).

Αποτέλεσμα αυτού του μπερδέματος είναι ότι όταν ζητήθηκε επικαιροποίηση της άδειας λειτουργίας της παιδικής χαράς (που απαιτούσε εργασίες συντήρησης για την ασφάλεια των παιδιών κλπ.) δεν μπορούσε να δοθεί άδεια επειδή δεν υπήρχε αρμόδιος να αναλάβει τη συντήρηση. Έτσι η παιδική χαρά έμεινε κλειστή. Γονείς και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν σχετικά ακριβώς επειδή η παιδική χαρά (που ήταν πλέον και ανακαινισμένη) ήταν κρίμα να μένει κλειστή.

Για την επίλυση αυτής της κατάστασης έγινε συνεννόηση των δύο δήμων και προωθείται συμφωνία ώστε ο δήμος Αθηναίων να εξουσιοδοτεί το δήμο Ζωγράφου να κάνει τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης με δικά του έξοδα. Αν γίνει αυτό θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά η παιδική χαρά που μεγαλώσαμε.

Θεωρούμε θετική την εξέλιξη και αναμένουμε νέα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s