Για τη συζήτηση για τα 5μηνα στο δημοτικό συμβούλιο

 

Τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει κινητοποίηση ελαστικά εργαζόμενων με 5μηνες συμβάσεις και στο δήμο μας (δείτε σχετικά εδώ και εδώ). Κάτι σημαντικό και ελπιδοφόρο γιατί αυτή η μορφή επισφαλούς, ανασφάλιστης και χαμηλά αμειβόμενης εργασίας είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταργηθεί. Ειδικά και εφόσον αναπληρώνει κενά που παλιότερα κάλυπταν και θα έπρεπε να συνεχίσουν να καλύπτουν μόνιμοι εργαζόμενοι που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του δήμου.

Με αφορμή τη συζήτηση και την απόφαση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο μπορείτε να δείτε αναλυτικά επίσης:

  • την τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου Ειρήνης Πλουμπίδη που επιχειρεί να σκιαγραφήσει μία αγωνιστική γραμμή διεκδίκησης και όχι απλά κούφια λόγια υποστήριξης ή ακόμα χειρότερα καταψήφισης των αγωνιστικών διεκδικήσεων (όπως έκαναν οι παρατάξεις ΜΑΖΙ και των παρατάξεων Καλλίρη & Μετικαρίδη)
  • την εντελώς μνημονιακή – διαχειριστική και πάλι τοποθέτηση του δεξιού κ.Αγγελόπουλου που επιχειρεί να χαϊδέψει μεν όσο μπορεί έναν αγώνα την ίδια στιγμή που πρακτικά προτείνει στη δήμαρχο να πει ανοιχτά «όχι» στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και όταν όλοι ξέρουμε ότι είναι εξίσου μνημονιακός και υπέρ του Καλλικράτη και αυτός.
  • ανακοίνωση του Κινήματος στην Πόλη, με ορθά σημεία για το χαρακτήρα αυτής της μορφής εργασίας και την ανάγκη κατάργησή της. Η ανακοίνωση ασκεί και κριτική στους συμβούλους της Αριστεράς (Ειρήνη Πλουμπίδη και Λαϊκής Συσπείρωσης) επειδή διατηρώντας το διακριτό σκεπτικό τους και στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα των 5μηνιτών στη γειτονιά ψήφισαν κριτικά την πρόταση να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους; Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν; Να ψηφίσουν να απολυθούν τώρα ή απλά να ψηφίσουν κατά εκ του ασφαλούς και εφόσον υπερψηφιζόταν η ανανέωση;
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s