Μία ωραία ιδέα: οι τοίχοι της καλοσύνης

 

Η ανάγκη για αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας μπορεί να υλοποιηθεί με ωραίες ιδέες αν υπάρχει διάθεση και επινοητικότητα. Ένα παράδειγμα είναι και η ιδέα των τοίχων της καλοσύνης στο άρθρο που αναδημοσιεύουμε παρακάτω. Δεν θεωρούμε ότι το ζήτημα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης είναι απλά ζήτημα φιλανθρωπίας, απεναντίας πιστεύουμε ότι είναι κυρίως ζήτημα αγωνιστικής διεκδίκησης των λαϊκών στρωμάτων για να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδό τους. Παρ’όλα αυτά, δεν μπορεί παρά να επικροτήσει κανείς τέτοιες πρωτοβουλίες…Άρχισε από τη Λάρισα, λέτε να το δούμε να επεκτείνεται και αλλού; Γιατί όχι και στη γειτονιά μας;

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ “ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!

 

φαρμακιδου

Η ιδέα είχε ξεκινήσει πριν από λίγους μήνες από το Ιράν. Οι “Τοίχοι της καλοσύνης» στόχευαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο ώστε να κρεμάνε ρούχα και τρόφιμα για άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Όπως φαίνεται όμως μία ομάδα συμπολιτών μας αποφάσισε να υιοθετήσει την ιδέα και στην πόλη μας. Έτσι τις τελευταίες μέρες σε διάφορους τοίχους της Λάρισας θα συναντήσεις κρεμάστρες σε τοίχους που περιμένουν από εμάς σακούλες με φαγητό για τους άστεγους συνανθρώπους μας.

Η ίδια η ομάδα εξηγεί στη σελίδα της στο facebook:

 Βασικός στόχος της ομάδας μας είναι να “φύγουν» οι σακούλες με καθαρό φαγητό που κατά καιρούς βλέπουμε κρεμασμένες σε κάδους σκουπιδιών και να τοποθετούνται σε ένα πιο ασφαλές μέρος (κρεμάστρες). Επίσης να ευαισθητοποιηθούν οι περίοικοι ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν περισσότερο.

 Η ομάδα του “ΤΟΙΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν να διαθέσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους (και τίποτε άλλο) ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Στόχος φυσικά είναι να τοποθετηθούν κρεμάστρες και σε άλλα σημεία της Λάρισας αλλά και να εξαπλωθεί η ιδέα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Εμείς βρήκαμε και φωτογραφήσαμε τις κρεμάστρες στους δρόμους της Λάρισας!

δείτε περισσότερα εδώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s