ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

 

Ιδιαίτερα μαζική και μαχητική ήταν η  παράσταση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε και πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου. Κλιμακώνοντας την δράση της για το αίτημα παραχώρησης σχολικών αιθουσών για να στεγαστεί το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, από νωρίς κατέκλυσε την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής πήρε το λόγο και ανέπτυξε τα αιτήματα της ο Γιαννόπουλος Κώστας, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά ποιες είναι οι ανάγκες σήμερα για την λαϊκή οικογένεια, τις ανάγκες που καλύπτει το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης. Ανέδειξε κυρίως τον χαρακτήρα της ταξικής αλληλεγγύης, που προσφέρεται από τον ένα εργαζόμενο στον άλλο, με σκοπό να σταθούν όρθιοι απέναντι στις συνέπειες τις καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, για να ορθοποδήσουν και να αγωνιστούν οι εργαζόμενοι για την ζωή που τους αξίζει. Στην εισήγηση της η Λαϊκή Επιτροπή ξεκαθάρισε εξαρχής, για να προλάβει τους… «πονηρούς», ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης με το Κοινωνικό Φροντιστήριο που λειτουργεί με ευθύνη του Δήμου. Στην εισήγηση της Λαϊκής Επιτροπής προσπάθησε να απαντήσει η δήμαρχος κ. Καφατσάκη δίχως να αιτιολογεί επί της ουσίας την άρνηση της να παραχωρήσει τις αίθουσες, επαναλαμβάνοντας μονότονα την ύπαρξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Έπειτα από την δυναμική παρέμβαση της Λαϊκή Επιτροπής το δημοτικό συμβούλιο κουβέντιασε το αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής ως έκτακτο θέμα. Στη διάρκεια της συζήτησης φάνηκε ξεκάθαρα η προσπάθεια των μελών της πλειοψηφίας να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν τεχνητή αντιπαράθεση ανάμεσα στο Λαϊκό Φροντιστήριο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ενώ έφτασαν στο σημείο να καλέσουν την Λαϊκή Επιτροπή να αναστείλει την λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου. Είναι χαρακτηριστικό και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του, ότι έφτασαν να κατηγορούν την Λαϊκή Επιτροπή, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς ότι λαϊκίζουν, παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια ή ότι η δυναμική παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής είναι φασισμός.

Από την μεριά της Λαϊκής Συσπείρωσης την κεντρική παρέμβαση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπαρμπέρης, ενώ τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της, κ. Καραβίδας. Η Λαϊκή Συσπείρωση στάθηκε θετικά απέναντι στο αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής, ενώ οι εκπρόσωποι της απάντησαν και σε μια σειρά συκοφαντικά και ψευδή σχόλια που ακούστηκαν από την πλειοψηφία, σε σχέση με την παραχώρηση σχολικών αιθουσών.

img-20151119-wa0011

img_20151119_204749

πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s