ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Στις 15/10 μας επιστράφηκαν οι κάρτες εργασίας και γυρίσαμε στη δουλειά μας, μετά από την αυθαίρετη παύση (από τις 7/9).  Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αγώνα που δώσαμε με συνεχείς και καθημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση του δήμου, τα δημοτικά συμβούλια και την αποκεντρωμένη διοίκηση, μαζί με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ και τους μαζικούς φορείς της πόλης για πάνω από ένα μήνα. Το σίγουρο είναι ότι χωρίς τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε θα είχαμε απολυθεί. Αποδείξαμε ότι εάν υπάρχει σωστός προσανατολισμός – ΕΝΟΤΗΤΑ, στόχος και θέληση μεταξύ των εργαζομένων οι αγώνες μπορούν να κερδηθούν.

 

Καταφέραμε με τον αγώνα μας να δικαιωθούμε απέναντι σε αντίξοες για μας συνθήκες και εμπόδια όπως:

  1. Το γεγονός ότι η διοίκηση του δήμου αποδέχτηκε από τη πρώτη στιγμή την απαράδεκτη και αβάσιμη απόφαση της αποκεντρωμένης και ανάρτησε νέα απόφαση δημάρχου στο διαδίκτυο (ΑΔΑ: ΨΟΦΤΩΡΦ-ΣΥ3 στις 7/9) ως ορθή επανάληψη, παραβλέποντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (στις 16/7) για τη παράταση των συμβάσεων μας, παίρνοντας αυθαίρετα και τις κάρτες εργασίας από τους χώρους δουλειάς μας.
  2. Τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του συλλόγου εργαζομένων που ουδέποτε και σε κανένα σημείο δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με τις απολύσεις μας.
  3. Τους δήθεν ανεξάρτητους καλοθελητές συμβουλάτορες που θέλανε να μας οδηγήσουν να μην διεκδικήσουμε αποφασισμένα και αγωνιστικά τη παραμονή μας στη δουλειά λέγοντας να κάνουμε στην άκρη το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ.

ΟΛΟ αυτό το διάστημα είχαμε δύο επιλογές: Ή να σκύψουμε το κεφάλι, να αποδεχτούμε τις απολύσεις μας και να πάμε σπίτι μας ή να αγωνιστούμε και να αναδείξουμε τις ευθύνες οι οποίες υπάρχουν. Διαλέξαμε το δύσκολο δρόμο του ΑΓΩΝΑ,ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ με τις λογικές συμβιβασμού και υποταγής και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ.

πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s