Κι αν είναι δύσκολος ο καιρός, εγώ πάλι αρμενίζω…

Δεν ανήκουμε σε αυτούς που πιστεύουν ότι η Αριστερά κέρδισε χθες στις εκλογές…Γιατί η αριστερά για εμάς είναι και πρέπει να είναι έννοια ασύμβατη με μνημόνια, λιτότητα και υποταγή στον ευρωμονόδρομο.

Ούτε ανήκουμε σε αυτούς που θεωρούν ότι αριστερά είναι απλά να κάθεσαι σε μία γωνία και να λες «εγώ σας τα έλεγα» στον κόσμο ή σε άλλους αριστερούς αναμένοντας κάποτε να δικαιωθείς (από την Ιστορία με Ι κεφαλαίο άραγε;).

Θεωρούμε ότι το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα είναι το κλείσιμο ενός κύκλου 5 χρόνων, του κύκλου της πολιτικής της ευκολίας για την αριστερά, τον κύκλο της πολιτικής του αντιμνημονίου. Που άλλους τους οδήγησε να γίνουν κατοικίδια του συστήματος και άλλους να παραμείνουν στη γωνία χωρίς σοβαρή πολιτική πρόταση και προχωρήματα στις κοινωνικές πρακτικές.

Τους επόμενους μήνες θα προωθηθεί προς εφαρμογή το τρίτο μνημόνιο, οι ρυθμίσεις του οποίου είναι καταστροφικές για τους εργαζόμενους και ειδικά τους αγρότες, ταφόπλακα για τις εργασιακές σχέσεις και όσα συνδικαλιστικά δικαιώματα παραμένουν και θα φέρουν νέα ύφεση και αύξηση του χρέους…

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για εμάς παρά αγώνας, αγώνας, αγώνας…Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα αν δεν το κερδίσουμε με τις δυνάμεις μας.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τη ριζοσπαστική, κινηματική, αντικαπιταλιστική, κομμουνιστική και ό,τι άλλο θέλετε τελοσπάντων αριστερά παρά ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ. Νέες γενιές να έρθουν στο προσκήνιο, νέες ιδέες, νέες πρακτικές, νέα φυσιογνωμία.

Μπροστά δεν ξέρω τι θα βρω, μα πίσω δε γυρνάω…

images

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s