Εναλλαγή δημοτικού συμβούλου Κινήματος στην Πόλη

Μες το καλοκαίρι έγινε εναλλαγή δημοτικού συμβούλου στο Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου. Η Ράνια Νενεδάκη, μία συνεπής αγωνιστική παρουσία στην πόλη μας, παραιτήθηκε και τη θέση στο δημοτικό συμβούλιο καταλαμβάνει η πρώτη σε σταυρούς Ειρήνη Πλουμπίδη, προερχόμενη από το Ξεκίνημα που κατέβηκε ως συνεργαζόμενη δύναμη με το ΚσΠ στις εκλογές του 2014.

Επικροτούμε την κίνηση της εναλλαγής που δείχνει έμπρακτα ότι υπάρχει και αριστερά που δεν είναι κολλημένη σε καρέκλες, αλλά σκέφτεται και δρα και διαφορετικά. Η συζήτηση περί εναλλαγής έχει αρχίσει στο δημοτικό σχήμα του Κινήματος της Πόλης κάποια χρόνια πριν, ήδη πριν τις εκλογές του 2006 και με πιο οργανωμένο και συλλογικό τρόπο συζητήθηκε το 2010, αλλά δυστυχώς τότε δεν ήταν ώριμη η υιοθέτηση αυτής της λογικής λόγω της επικράτησης πιο συντηρητικών πολιτικών αντανακλαστικών κατά την ταπεινή γνώμη μας.

Στις τελευταίες εκλογές υιοθετήθηκε, παράλληλα δυστυχώς με την ένταση εσωτερικών πολιτικών διαφωνιών που έφτασαν το σχήμα σε οριακό σημείο και αποσυσπείρωση (και αυτό είναι δυστυχώς πολύ εμφανές και εξώστρεφα πλέον). Η υλοποίηση αυτής της απόφασης έγινε πρόσφατα με την εναλλαγή.

Οφείλουμε να πούμε βέβαια ότι το σαράκι που τρώει αυτό το σχήμα δεν καταπολεμήθηκε, αφού η ανακοίνωση του σχήματος για την εναλλαγή αποτελεί μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία…Αντί να αναδείξει τα σημαντικά πολιτικά και φυσιογνωμικά πλεονεκτήματα αυτής της κίνησης που έμπρακτα δείχνει μία διαφορετική αντίληψη για την πολιτική, εστιάζει σε κριτική της νέας συμβούλου πριν καν αυτή αναλάβει καθήκοντα. Πρακτικά, σχεδόν αποστασιοποιείται από αυτή!

Αυτή η αντίληψη που ενδημεί σε διάφορες δυνάμεις της Αριστεράς, η αντίληψη ότι ό,τι δεν ελέγχεται πλήρως είναι εν δυνάμει επικίνδυνο πρέπει επιτέλους να ξεπεραστεί. Και αν δεν ξεπεραστεί αυτοκριτικά, πρέπει να ηττηθεί πολιτικά στην αριστερά και στο λαϊκό κίνημα. Δεν έχει σχέση με τις θετικές παραδόσεις της αριστεράς και των κομμουνιστών που ήξεραν κάποτε να «κολυμπούν όπως το ψάρι μες το νερό» μέσα στην κοινωνία, να «διδάσκουν» και κυρίως να διδάσκονται από τον κόσμο. Δεν μπορεί να έχει σχέση με μία σύγχρονη ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική, κινηματική αριστερά που θα κινητοποιήσει και θα εμπνεύσει νεότερο κόσμο, των κόσμο του Δεκέμβρη του 2008, τον κόσμο του κινήματος των πλατειών, τον κόσμο που παλεύει σε εγχειρήματα αλληλεγγύης και σε χώρους εργασίες κόντρα σε μεγάλες δυσκολίες και με προσωπικό κόστος…

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Ξεκινήματος Ζωγράφου για την εναλλαγή.

Εμείς ευχόμαστε καλή θητεία στην Ειρήνη και κυρίως αγωνιστική και ριζοσπαστική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο και κυρίως σε ό,τι κινηθεί κινηματικά στην πόλη μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s