ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ! ΟΧΙ σημαίνει ή εμείς ή αυτοί!

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

Όπως σχολιάσαμε ήδη, το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν ξεκάθαρα πολωμένο κοινωνικά και γεωγραφικά. Οι εργαζόμενες και λαϊκές τάξεις (ο «λαός») ψήφισε συντριπτικά υπέρ του ΟΧΙ, ενώ το «Κολωνάκι» ψήφισε πλειοψηφικά ΝΑΙ. 

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα, σε όλες τις εξορμήσεις και δράσεις και στη μάχη των ιδεών ταχθήκαμε ολόψυχα υπέρ του ΟΧΙ μέχρι το τέλος, του ΟΧΙ της ρήξης. Έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που θα υπάρχουν. Αλλά πλέον εδώ που είμαστε  εύκολη λύση δεν υπάρχει. Εμείς διαλέγουμε ό,τι θεωρούμε καλύτερο για εμάς ως απλούς εργαζόμενους και την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία. Το δίλημμα για όλους , και φυσικά και για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, είναι καθαρό:

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ύψους 11δις τουλάχιστον (από όσο διαρρέουν) με ακόμα χειρότερα μέτρα τόσο από τις προτάσεις Γιουνκέρ που απορρίψαμε στο δημοψήφισμα (ύψους 8.5 δις) όσο και από το mail Χαρδούβελη (ύψους 1.5δις κατά τους συντάκτες και με αντιπρόταση 3-4 δις από τους δανειστές). Και με «τυράκι» μία γενικόλογη διατύπωση για την αναδιάρθρωση του χρέους που ήδη έχουν δώσει από το 2012, αλλά ουδέποτε τηρήθηκε…

ή

ΟΧΙ μέχρι το τέλος και ένας άλλος δρόμος, χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, χωρίς μνημόνιο και δανειακή σύμβαση, με παύση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος και κίνηση για τη διαγραφή του χρέους. Με εθνικοποίηση των τραπεζών, εκδίωξη του Στουρνάρα και των ιδιωτών τραπεζιτών που λυμαίνονται τις τράπεζες με κρατικά λεφτά. Με ριζική αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των εργαζομένων και του λαού, με απαγόρευση απολύσεων και διώξεις σε φαινόμενα εργοδοτικών εκβιασμών και τρομοκρατίας που έχουν ενταθεί. Με κλείσιμο των ιδιωτικών ΜΜΕ που δεν θα αποπληρώσουν τα χρέη στο δημόσιο για τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ συχνότητες που κατέχουν παράνομα και τρομοκρατούν τον κόσμο με ψέματα. Με έκδοση νέου εθνικού νομίσματος σε ελεγχόμενη ισοτιμία με το ευρώ, αυξήσεις μισθών και έλεγχο τιμών των βασικών αγαθών, με προστασία των λαϊκών καταθέσεων, με φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων και του πλούτου. Με εθνικοποιήσεις επιχειρήσεων που έχουν κλείσει αφήνοντας απλήρωτους εργαζόμενους. Με δημόσια υγεία & ενέργεια. Με κάλυψη των αγροτικών επιδοτήσεων που θα κοπούν με νέο νόμισμα και κρατική μέριμνα για την πρωτογενή παραγωγή και τη στροφή της άμεσα ώστε να καλύπτεται επαρκώς η διατροφική επάρκεια. Με νέες ανεξάρτητες διεθνείς επαφές και σχέσεις. Με δημοκρατία και λαϊκή αυτοοργάνωση σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, στη νεολαία μας που ψήφισε συντριπτικά ΟΧΙ ενάντια σε ένα ζοφερό μέλλον που της ετοιμάζουν. Και όλα αυτά προφανώς σε ρήξη με την ΕΕ, τον έναν από τους «εταίρους» της Τρόϊκας.

Αλλά πάνω από όλα, με το λαό μπροστάρη και έτοιμο να αντιμετωπίσει συλλογικά τις προκλήσεις της επόμενης μέρας. Οι «δημοκράτες» και οι «φιλελεύθεροι» τύπου Τζήμερου ήδη προκαλούν ανοιχτά για εκτροπές. Ο (γείτονάς μας…) Μεϊμαράκης επίσης, έστω πιο εύσχημα. Δεν σκοπεύουμε να τους φοβηθούμε, γιατί πολύ απλά μετά την Κυριακή του ΟΧΙ δεν υπάρχει γυρισμός, η ελληνική κοινωνία βράζει και αργά ή γρήγορα κυοφορούνται κολοσσιαίες κοινωνικές εξελίξεις είτε προς προοδευτική είτε προς αντιδραστική κατεύθυνση. Τα συνθήματα δεν είναι μόνο για προεκλογική χρήση… Ή αυτοί ή εμείς λοιπόν! 

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ! ΟΧΙ σημαίνει ή εμείς ή αυτοί!”

  1. το σχόλιο σας είναι εύστοχο ανεξαρτήτως αν συμφωνούμε (που δεν συμφωνούμε). Γιατί πολύ απλά αναδεικνύει ότι πατρίδα θεωρητικά είμαστε όλοι, αλλά δεν είμαστε και το ίδιο…»Αυτοί» έχουν τα λεφτάκια έξω, έχουν τα πλοιαράκια με ξένη σημαία, έχουν τα ΜΜΕ, έχουν τις εταιρείες που μας κρατούν απλήρωτους ή με καθυστέρηση πληρωμών, έχουν…, έχουν…, έχουν…Εμείς πάλι έχουμε τα πεζούλια στα πεζοδρόμια έξω από τα σπίτια μας όπως είπε κάποτε ένας που είπε όχι μέχρι τέλους.

    Συνεπώς ποιά ακριβώς είναι η πατρίδα; Η πατρίδα «τους» δεν μας αφορά, η πατρίδα μας «γαμιέται» ήδη εδώ και 5 χρόνια (με το συμπάθειο). Ή αυτοί ή εμείς λοιπόν.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s