Τοποθετήσεις για το ζήτημα των ταμειακών διαθέσιμων στο δημοτικό συμβούλιο

Αναδημοσιεύουμε από το Σκονάκι τις τοποθετήσεις της δημάρχου και άλλων δημοτικών συμβούλων για το επίμαχο ζήτημα της δέσμευσης των ταμειακών διαθέσιμων του δήμου από την κυβέρνηση για την αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ.

– η τοποθέτηση της δημάρχου κ.Καφατσάκη εδώ, που υπερασπίστηκε τη γραμμή της κυβέρνησης με φραστικές διαφοροποιήσεις

– η τοποθέτηση του κ. Αγγελόπουλου, επικεφαλής της δεξιάς μείζονος αντιπολίτευσης εδώ, που επισήμανε χαιρέκακα τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα, όπου ακολούθησε επιλογές που παλιά κατήγγειλε, και επί της ουσίας είπε ότι συναινεί επειδή το θέμα είναι «εθνικό» και επειδή είναι πιστός στη νομιμότητα…

– η τοποθέτηση του κ.Δημήτρη Καντιώτη, προέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου εδώ…Τι να πει κανείς για αυτή την τοποθέτηση; Ο κ.Καντιώτης με τη γνωστή υπόθεση για το δημοτικό ωδείο μας κάλεσε να συστρατευτούμε στην «εθνική» προσπάθεια όπως και ο κ.Αγγελόπουλος…Είπε επίσης: Ιδεολογικά αυτή η ΠΝΠ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λανθασμένη. Πολιτικά όμως ; Αλήθεια κ.Καντιώτη; Είναι ιδεολογικό θέμα το ότι η κυβέρνησή σας πληρώνει το ΔΝΤ με ό,τι αυτό συνεπάγεται (βλ. εδώ). Δεν είναι πολιτική επιλογή; Όπως πολιτική επιλογή είναι και η αντίθεση σε αυτή και η πρόταση για ένα άλλο δρόμο με στάση πληρωμών, διαγραφή χρέους κλπ.

– η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.Καραβίδα εδώ 

– η τοποθέτηση του κ.Παπακωνσταντίνου που διαφοροποιήθηκε κάπως από τον κ.Καλλίρη εδώ. Επισημαίνει σωστούς κινδύνους με συγκεκριμένα ερωτήματα. Αποδίδει ευθύνες ουσιαστικά σε αυτούς που ψήφισαν τον Καλλικράτη περικόπτωντας τη χρηματοδότηση των δήμων και σε όσους κυβερνούσαν πριν τις πρόσφατες εκλογές. Θα μας τρελάνει εντελώς βέβαια αφού υπήρξε πρόσφατα γραμματέας τοπικής του ΠΑΣΟΚ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s