Πασχαλινό γλέντι στο Γουδή διοργάνωσε ο Καμμένος με τους φαντάρους να σουβλίζουν…

Την Κυριακή του Πάσχα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος διοργάνωσε πασχαλινό γλέντι στη γειτονιά μας ανοιχτό στο κοινό.

Θεωρητικά το γλέντι ήταν για τους αναξιοπαθούντες, όσους δεν μπορούν λόγω οικονομικής κρίσης να έχουν αρνί στο πασχαλινό τραπέζι τους (δείτε σχετικές δηλώσεις του υπουργού εδώ). Δεν καταλάβαμε βέβαια να υπήρχε ειδική πρόνοια για αυτό, αφού το γλέντι ήταν ανοιχτό σε όλο το κοινό.

Έχοντας κάνει φαντάροι πραγματικά (και όχι «βυσματικά») γνωρίζουμε επίσης από πρώτο χέρι τι τρέξιμο σήμαινε για τους φαντάρους η διοργάνωση μίας τέτοιας γιορτής. Αν κρίνουμε μάλιστα και από το ότι η μονάδα στο Γουδή θεωρείται «βυσματική», τότε σίγουρα τη νύφη πλήρωσαν όσοι δικαίως βρίσκονται με μετάθεση εκεί λόγω οικογενειακών ή οικονομικών λόγων, ενώ τα «βύσματα» σίγουρα θα έκαναν Πάσχα σπίτι τους (δείτε σχετική ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος εδώ).

Συγχωράτε μας αν «γκρινιάζουμε» ενώ θα έπρεπε να χαιρόμαστε για μία τέτοια γιορτή. Αλλά δεν μπορούμε να μην ρωτήσουμε τα εξής:

– γιατί το γλέντι έγινε με τζάμπα εργασία-αγγαρεία φαντάρων και όχι με πληρωμή υπηρεσιών σε κόσμο που όντως έχει ανάγκη από δουλειά;

– γιατί το γλέντι το οργάνωσε ο στρατός και όχι κάποια δημόσια υπηρεσία (και στο Γουδή και σε άλλα πάρκα, να μία εξαιρετική ευκαιρία να οικειοποιηθούμε τους δημόσιους χώρους!); Γιατί δεν υπήρχε πρόνοια για να ευεργετηθούν όντως οι «αναξιοπαθούντες» χωρίς επικοινωνιακό επίχρισμα;

– γιατί το γλέντι οργάνωσε ο στρατός θυμίζοντας τόσο γλέντια άλλης εποχής, αισθητικής και ιδεολογίας; (δείτε εδώ σχετικά)

– μήπως τελικά όλα υποτάχθηκαν (και πάλι!) σε επικοινωνιακές ανάγκες του υπουργού; Περιμένουμε από αυτή την κυβέρνηση τον «άρτο» που έχει τάξει, μέχρι στιγμής βλέπουμε κυρίως «θεάματα».Δείτε φολκλόρ φωτογραφίες εδώ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s