Σύσκεψη φορέων και κινήσεων πολιτών για το μητροπολιτικό πάρκο Γουδή

H Eπιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή κάλεσε σήμερα ανοιχτή σύσκεψη φορέων και κινήσεων πολιτών σε αίθουσα στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Λάκωνος 9). Στην πρόσκληση που απέστειλε γράφει:

«Δηλώνουμε ιδιαίτερα ανήσυχοι από την κλιμάκωση της επίθεσης στους ελεύθερους χώρους σε όλη τη χώρα από εσωτερικά και εξωτερικά κέντρα, για το ξεπούλημα-ιδιωτικοποίηση το ονομάζουν-της δημόσιας περιουσίας και της δημόσιας γης και την εφαρμογή ληστρικών συμβάσεων με πρόσχημα την οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Σχετικά με το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή (Μ.Π.Γ), ενώ η Πολιτεία έχει εκφράσει τη βούλησή της από το 1930, με παραχώρηση εκτάσεων με τον ν.732/77, με προεδρικά διατάγματα, με μελέτες του ΟΡΣΑ, αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κ.ά για τη θεσμοθέτηση και δημιουργία του Μ.Π.Γ, αυτά δυστυχώς μέχρι σήμερα όχι μόνον δεν έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά αντίθετα το Πάρκο συνεχώς συρρικνώνεται και κατακερματίζεται.

Γι΄αυτό σας καλούμε σε σύσκεψη με θέματα:

Α. Ενημέρωση για τις εξελίξεις για το Μ.Π.Γ, έγκριση του Σχεδίου Γενικής Διάταξης (ΣΓΔ), απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων 522/6-3-2014, επίλυση του ιδιοκτησιακού, σύσταση δημόσιου φορέα διαχείρισης του Μ.Π.Γ, εφαρμογή απόφασης του Σ.τ.Ε 1970/2012, θεσμοθέτηση του Μ.Π.Γ. χωρίς εμπορευματοποίηση.

Β. Οργάνωση δράσεων και κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα, με άμεσο στόχο την πραγματοποίηση συγκέντρωσης για την αποφυγή κινδύνων που απειλούν το Μ.Π.Γ με συρρίκνωση και κατακερματισμό.

Η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης επιβάλλει την οργάνωση ακόμη πιο επίμονων, μαζικών και ενωτικών αγώνων.

Η Γραμματεία της Επιτροπής

Βαφείδη Νανά

Βοζικάκης Γιώργος

Γεωργιόπουλος Νίκος

Κουτσιλιέρη Βέρα

Μαυράκος Δημήτρης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s