Γιατί παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και υποδομών;  

 

Πριν από λίγες μέρες παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και υποδομών σ.Σωτηρία Παπαγεωργίου. Έστειλε επιστολή παραίτησης στη δήμαρχο (εδώ)

Αρμοδιότητα της κ.Παπαγεωργίου (που είναι και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν η εποπτεία και ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και η τέλεση πολιτικών γάμων. Ο κύριος λόγος που επικαλείται είναι ότι δεν έχει πλέον τον ίδιο στόχο με τη διοίκηση του δήμου. Και ότι η διοίκηση λειτουργεί συγκεντρωτικά παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες περί συμμετοχής και δημοκρατίας…

Η παραίτηση από μία τόσο «ευαίσθητη» θέση που σχετίζεται με έργα και κονδύλια εγείρει πάντα σοβαρά ερωτήματα και δημιουργεί  αρνητική εικόνα για μία διοίκηση. Πόσο μάλλον η κατηγορία περί «συγκεντρωτισμού» που είχε δεχθεί και ο προηγούμενος δήμαρχος κ. Καλλίρης από συμβούλους και αντιδημάρχους του, κάποιοι εκ των οποίων παραιτήθηκαν.

Η δημοτική αρχή και η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας οφείλουν να ενημερώσουν ποιες είναι οι διαφορές στόχων με την κ. Παπαγεωργίου και η κ. Παπαγεωργίου καλό είναι να τοποθετηθεί ανοικτά σε σχέση με αυτό και τα ζητήματα δημοκρατίας στη λειτουργία του δήμου. Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν σε τι οφείλεται μία αντιδικία που σχετίζεται με την εφαρμογή της πολιτικής του δήμου σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα…

Στο δημοτικό συμβούλιο της 12/3 πάντως η δήμαρχος τοποθετήθηκε εντελώς γενικόλογα αφού διαβάστηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου η επιστολή παραίτησης. Και είπε ότι η κ.Παπαγεωργίου βιάστηκε να κρίνει πρόσωπα και πράγματα. Νομίζουμε ότι οι κάτοικοι του Ζωγράφου δικαιούνται να γνωρίζουν κάτι παραπάνω.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s